Sposób przygotowania:
Placek drożdżowy ala pizza
Zagotowujemy wodę, dolewamy ją do zimnego mleka i rozpuszczamy drożdże. Do mąki, dodajemy olej, rozczyn i czosnek roztarty z solą. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Dużą blachę smarujemy łyżką oleju i przekładamy na nią rozwałkowane ciasto. Układamy kiełbaski, zawijamy boki ( patrz zdjęcia) i nacinamy co 1.5 centymetra. Nacięte kawałki obracamy tworząc rant ciasta. Jeżeli wolicie grubsze ciasto to proponuję odstawić na minimum pół godziny do wyrośnięcia Środek smarujemy ketchupem i układamy pokrojoną w paseczki paprykę, plasterki ogórka, groszek i podsmażoną cebulkę pokrojoną w pióra. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 st i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 10 minut Smacznego!!