Placek drożdżowy na sypko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

pyszny lekki smakowity placek drożdżowy

Placek drożdżowy na sypko

Składniki:

Placek drożdżowy na sypko

 

Sposób przygotowania:

Placek drożdżowy na sypko
Masło utarłam dokładnie na pianę,a następnie stale ucierając dodawałam po jedynym ( 10) żółtek i całe sześć jaj, cukier ,i połowę mąki pszennej.Z pozostałej części mąki pszennej, mleka, drożdży wyrobiłam rozczyn i pozostawiłam do wyrośnięcia.Następnie połączyłam obie masy.Ciasto powinno być gęste jak na kładzione kluski.Włożyłam do formy i zostawiłam do wyrośnięcia.Przed wstawieniem do gorącego piekarnika posypałam cukrem z wanilią.Piekłam 45 minut w 180s.c

Tagi:

placek ciasto