Sposób przygotowania:
Placek drożdżowy z owocami 3
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki oraz połową szklanki ciepłego (ale nie gorącego) mleka. Rozczyn odstawić w ciepłe miejsce.Żółtka utrzeć z resztą cukru.Margarynę stopić i ostudzić. Do mąki wlać wyrośnięty rozczyn,resztę mleka,utarte żółtka oraz kilka kropel aromatu. Wymieszać składniki,wlać przestudzoną margarynę i dokładnie wyrobić ciasto. Nakryć ściereczką,odstawić na 15 minut,następnie rozwałkować i przenieść na blachę do pieczenia. Truskawki oczyścić,z brzoskwiń usunąć pestki,owoce ułożyć na cieście. Posypać płatkami migdałowymi i odstawić na 10 minut. Piec ok.40 minut w temp.180 stopni C. Przygotować lukier według przepisu na opakowaniu i polać nim przestudzone ciasto. Można delikatnie posypać wiórkami kokosowymi po wierzchu ciasta.