Sposób przygotowania:
Placek drożdżowy z owocami w galarecie
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " placek drożdżowy z kruszonką". Na cieście ułożonym na blasze umieścić owoce ( wiśnie bez pestek) . Postawić placek w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Piec w gorącym piekarniku 200-220s.c przez 30-40 minut.Ostudzony w blasze placek zalać krzepnącą galaretką.Krajać i podawać po wystygnięciu.
Przygotować ciasto wg przepisu " placek drożdżowy z kruszonką". Na cieście ułożonym na blasze umieścić owoce ( wiśnie bez pestek) . Postawić placek w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Piec w gorącym piekarniku 200-220s.c przez 30-40 minut.Ostudzony w blasze placek zalać krzepnącą galaretką.Krajać i podawać po wystygnięciu.