Sposób przygotowania:
Placek drwala
Mięso pokroić w kawałki, podsmażyć na 1 łyżce oleju, dodać pokrojoną cebulę, chwilkę jeszcze podsmażać.
Wlać wodę, dodać sól, pieprz, paprykę i zmiażdżony czosnek, dusić aż mięso będzie miekkie.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
Mąkę wymieszać z 2 łyżkami wody, wlać do sosu i mieszając,doprowadzić do wrzenia, aż sos sie zagęści.
Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce razem z cebulą.
Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać, usmażyć 2 duże placki.
Na gotowe placki polać sos razem z mięsem, zwinąc na pół.
Podawać na gorąco.
Smacznego.
Wlać wodę, dodać sól, pieprz, paprykę i zmiażdżony czosnek, dusić aż mięso będzie miekkie.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
Mąkę wymieszać z 2 łyżkami wody, wlać do sosu i mieszając,doprowadzić do wrzenia, aż sos sie zagęści.
Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce razem z cebulą.
Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać, usmażyć 2 duże placki.
Na gotowe placki polać sos razem z mięsem, zwinąc na pół.
Podawać na gorąco.
Smacznego.
luna