Sposób przygotowania:
Placek gruszkowo - budyniowy
Do miski przesiać mąkę, rozbić żółtka i siekając nożem połączyć z margaryną, proszkiem do pieczenia, połową cukru, cukrem waniliowym i śmietaną. Szybko zagnieść ciasto. Odłożyć. 1/5 ciasta na kruszonkę - do zamrażalnika.
Pozostałe na 30 min. do lodówki.
Następnie rozwałkować i wyłożyć nim prostokąną blachę, wysmarowaną wcześniej tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia. Rozmarować na nim dżem.
Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cystyny, pokroić (ja tnę wzdłuż w ćwiartki lub ósemki) i ułożyć na cieście.
Ugotować budyń (z proszku budyniowego i mleka).
Białka ubić na sztywą pianę z druga połową cukru, połączyć z nieco ostudzonym budyniem. Masą polać owoce.
Zamrożone ciasto zetrzeć tarką na całe ciasto.
Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 50 minut.
Posypać cukrem pudrem.
Pozostałe na 30 min. do lodówki.
Następnie rozwałkować i wyłożyć nim prostokąną blachę, wysmarowaną wcześniej tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia. Rozmarować na nim dżem.
Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cystyny, pokroić (ja tnę wzdłuż w ćwiartki lub ósemki) i ułożyć na cieście.
Ugotować budyń (z proszku budyniowego i mleka).
Białka ubić na sztywą pianę z druga połową cukru, połączyć z nieco ostudzonym budyniem. Masą polać owoce.
Zamrożone ciasto zetrzeć tarką na całe ciasto.
Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 50 minut.
Posypać cukrem pudrem.
misia53
Sarenka
Pyza
Jadźka
hoffija44
msewka
dota