Sposób przygotowania:
Placek Karmelowy
Białka ubić na sztywną pianę, w połowie ubijania dodając cukier, a następnie żółtka po jednym. Pod koniec dodać 2 łyżki zimnej wody oraz obie mąki wymieszane razem i przesiane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do dużej, niskiej, prostokątnej formy posmarowanej kasią i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w piekarniku w temp 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto wyjąć z formy i zdjąć papier. Przygotować masę: Puszkę skondensowanego mleka wstawić do garnka z wodą i gotować na małym ogniu ok 3 godz.ostudzić. Kasię utrzeć na puszysty krem a następnie dodać po trochu do niej mleczny karmel z puszki i wymieszać. Masę karmelową wyłożyć na upieczony wcześniej biszkopt. W niewielkim garnku rozpuścić wszystkie składniki polewy z dwiema łyżkami wody. Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Polewę rozprowadzić na herbatnikach. Pozostawić do zastygnięcia.