Sposób przygotowania:
Placek kruchy z rabarbarem 2
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu" placek kruchy z marmoladą". Rabarbar umyć,obrać,pokrajać na małe kawałki,włożyć do rondelka,posypać częścią cukru i poddusić na małym ogniu.Gdy rabarbar puści sok,osączyć na sicie.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na dwa blaty.Jednym blatem wyłożyć dno i boki blachy,podpiec w temp.220s.c na złoty kolor.Na podpieczonym i lekko ostudzonym cieście ułożyć równą warstwę rabarbaru,posypać pozostałym cukrem i tartą bułką,przykryć drugim blatem ciasta,dokładnie dociskając brzegi,i piec w temp.200-220s.c około 40 minut.Upieczony placek pokrajać i posypać cukrem pudrem.
Przygotować ciasto wg przepisu" placek kruchy z marmoladą". Rabarbar umyć,obrać,pokrajać na małe kawałki,włożyć do rondelka,posypać częścią cukru i poddusić na małym ogniu.Gdy rabarbar puści sok,osączyć na sicie.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na dwa blaty.Jednym blatem wyłożyć dno i boki blachy,podpiec w temp.220s.c na złoty kolor.Na podpieczonym i lekko ostudzonym cieście ułożyć równą warstwę rabarbaru,posypać pozostałym cukrem i tartą bułką,przykryć drugim blatem ciasta,dokładnie dociskając brzegi,i piec w temp.200-220s.c około 40 minut.Upieczony placek pokrajać i posypać cukrem pudrem.