Sposób przygotowania:
Placek miodowo-migdałowy.
Jajka ubić na sztywno z cukrem.Dodać mielone migdały,miód pszczeli,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz przyprawy korzenne jak cynamon i imbir sproszkowany po jednej łyżeczce.Ca-
-ły czas ucierając,wlać roztopione masło.Płaską formę do placków
wysmarować i wyłożyć arkuszem pergaminu do pieczenia,aby wyst-
-awał poza jej krawędzie.Wylać masę do formy i położyć na wierzch
garstkę całych migdałów,rozmieszczając je po powierzchni ciasta.
Wstawić blaszkę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 190 st.C
i piec ok.60 min.
-ły czas ucierając,wlać roztopione masło.Płaską formę do placków
wysmarować i wyłożyć arkuszem pergaminu do pieczenia,aby wyst-
-awał poza jej krawędzie.Wylać masę do formy i położyć na wierzch
garstkę całych migdałów,rozmieszczając je po powierzchni ciasta.
Wstawić blaszkę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 190 st.C
i piec ok.60 min.