Haciejka

Haciejka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Placek Po Węgiersku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polany gulaszem placek ziemniaczany.. PYCHOTKA!!

Placek Po Węgiersku

Składniki:

Placek Po Węgiersku

 

 

  • Gulasz:
  • 25dag Mięsa Wieprzowego
  • 25dag Piersi z Kurczaka
  • 1/2 słoika Papryki Konserwowej (czerwona najlepsza)
  • 4 Ogórki Konserwowe
  • 1 Cebula
  • sól, pieprz, trochę bazyli i oregano,
  • papryka ostra ( ja daje w kostce Knorr-a)

Sposób przygotowania:

Placek Po Węgiersku
Mięsko pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzany olej wraz z pokrojoną cebulką. Podpiec pare minut tak aby nie spalic cebulki, wlac ok 1-2 szklanek wody, tak aby mięsko swobodnie sobie w niej pływało. Posolic i popierzyc wedle uznania. Dusic pod przykryciem, aż miesko zmięknie. Dodajemy pokrojoną w kostke papryke konserwowa i ogórki również konserwowe oraz reszte przypraw tj. bazylię, oregano i kostkę ostrej papryczki Knorr-a. I tak poddusic gulasz jeszcze z 5-7min. Ścieramy ziemniaki, odsączamy wode, dodajemy jajko, mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na rozgrzanym oleju a gdy placek jest już rumieniutki z każdej strony przerzucamy go na talerz, polewamy gulaszem i można już wcinac. SMACZNEGO!! :D