Sposób przygotowania:
Placek Po Węgiersku
Mięsko pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzany olej wraz z pokrojoną cebulką. Podpiec pare minut tak aby nie spalic cebulki, wlac ok 1-2 szklanek wody, tak aby mięsko swobodnie sobie w niej pływało. Posolic i popierzyc wedle uznania. Dusic pod przykryciem, aż miesko zmięknie. Dodajemy pokrojoną w kostke papryke konserwowa i ogórki również konserwowe oraz reszte przypraw tj. bazylię, oregano i kostkę ostrej papryczki Knorr-a. I tak poddusic gulasz jeszcze z 5-7min. Ścieramy ziemniaki, odsączamy wode, dodajemy jajko, mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na rozgrzanym oleju a gdy placek jest już rumieniutki z każdej strony przerzucamy go na talerz, polewamy gulaszem i można już wcinac. SMACZNEGO!! :D
Haciejka
NALEŻY PAMIETAC ŻE TEGO TYPU SOSOY SA PRZYPRAWIONE (SÓL, PIEPRZ itd) wiec nie należy (przy tej kombinacji) zbyt ostro solic i pieprzyc gulasz podczas duszenia!!
klaudi76