Sposób przygotowania:
Placek po węgiersku
Placki ziemniaczane :
Umyte, obrane ziemniaki należy potrzeć na tarce , potrzeć też 1 cebulę oraz ząbek czosnku. Odlać wodę z ziemniaków , która się uzbierała. Dodać jajo, sól, pieprz, jarzynkę. Dokładnie wymieszać Dodać mąkę pszenną. Wymieszać. Smażyć w dużej ilości oleju.
Gulasz :
Rosół zagęścić śmietaną lub mąką.
Można jeszcze przyprawić.
Mięso na osobnej patelni usmażyć do chwili aż będzie miękkie.
Dodać do gulaszu, włożyć jeszcze liść laurowy oraz ziele angielskie.
Usmażone placki należy polać przygotowanym gulaszem.
Podawać najlepiej na ciepło.
Umyte, obrane ziemniaki należy potrzeć na tarce , potrzeć też 1 cebulę oraz ząbek czosnku. Odlać wodę z ziemniaków , która się uzbierała. Dodać jajo, sól, pieprz, jarzynkę. Dokładnie wymieszać Dodać mąkę pszenną. Wymieszać. Smażyć w dużej ilości oleju.
Gulasz :
Rosół zagęścić śmietaną lub mąką.
Można jeszcze przyprawić.
Mięso na osobnej patelni usmażyć do chwili aż będzie miękkie.
Dodać do gulaszu, włożyć jeszcze liść laurowy oraz ziele angielskie.
Usmażone placki należy polać przygotowanym gulaszem.
Podawać najlepiej na ciepło.