Sposób przygotowania:
Placek przekładany musem owocowym
Ciasto I: Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć na puch. Ciągle ucierając dodać cukier oraz żółtka. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i całość utrzeć. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta, które następnie delikatnie wymieszać i wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w temp. 180 st. przez 20 min. W ten sam sposób upiec pozostałe ciasta. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Brzoskwinie obrać i również pokroić w plasterki. Jabłka wraz z brzoskwiniami wrzucić do garnka, dodać wodę, cukier i gotować na małym ogniu, aby owoce się rozgotowały. Gdy owoce będą całkowicie rozgotowane, dodać sypką galaretkę, wymieszać i odstawić do przestudzenia. Gdy mus jabłkowy będzie zimny i zacznie gęstnieć, przełożyć nim placki w dowolnej kolejności. Wierzch ciast polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień.