Sposób przygotowania:
Placek Toffi
BISZKOPT: Z jajek ubijamy pianę. Dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Pieczemy w temp. 180°C przez około 35 minut CIASTO KRUCHE: ½ kostki palmy, 0,75 szklanki krupczatki, 0,75 szklanki mąki wrocławskiej- składniki te wymieszać i posiekać nożem. Następnie dodać 0,25 szklanki cukru pudru, 1 całe jajko, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ciasto piec w temp 180° C, ok. 15 min. Aż ciasto się zarumieni. 1litr kremówki ubić z 3 śmietankami fix i 1 cukrem waniliowym. Puszkę z mlekiem zagęszczonym słodzonym gotować 3h. Układać; ciasto kruche, śmietana, biszkopt, śmietana, karmel.