Sposób przygotowania:
Placek z brzoskwiniami,
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, cukier i orzechy, wszystko razem mieszamy. Ciasto wlewamy do dwóch nasmarowanych tłuszczem foremek i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 170 stopni. Zalewę z brzoskwiń gotujemy z cukrem. Budynie mieszamy z 1 i 1/4 szklanki wody, żółtkami i mąką. Wlewamy do gotującej się zalewy, energicznie mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i studzimy. Masło ucieramy z kremem budyniowym. Delicje namaczamy w zimnej kawie. Na jednym cieście rozsmarowujemy warstwę kremu. Układamy delicje, ponownie krem. Przykrywamy drugim ciastem. Rozsmarowujemy resztę kremu i układamy pokrojone brzoskwinie. Powoli wlewamy tężejącą galaretkę.