Sposób przygotowania:
Placek z kalafiora z sosem pieczarkowym
Kalafior podzielić na różyczki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo.
W między czasie oczyścić i pokroić w plasterki pieczarki. Podsmażyć na tłuszczu,przyprawić solą i pieprzem według uznania około 5 minut, zalać wodą poddusić 5 minut. Następnie dodać śmietanę, gotować aż sos zgęstnieje. Pokroić w kostkę cebule, podsmażyć, ugotowany kalafior zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z cebulą i jajkiem - doprawić solą i pieprzem - wymieszać. Rozgrzać na patelni tłuszcz, masę kalafiorową wyłożyć na całej patelni podpiekać około 5 minut. Obsypać wierzch placka bułką tartą. Przełożyć placka na talerz( odwracając patelnię do góry "nogami") potem z powrotem na patelnię stroną, która się jeszcze nie piekła.Smażymy 5 minut. Kroimy w trójkąty i podajemy z sosem:)
W między czasie oczyścić i pokroić w plasterki pieczarki. Podsmażyć na tłuszczu,przyprawić solą i pieprzem według uznania około 5 minut, zalać wodą poddusić 5 minut. Następnie dodać śmietanę, gotować aż sos zgęstnieje. Pokroić w kostkę cebule, podsmażyć, ugotowany kalafior zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z cebulą i jajkiem - doprawić solą i pieprzem - wymieszać. Rozgrzać na patelni tłuszcz, masę kalafiorową wyłożyć na całej patelni podpiekać około 5 minut. Obsypać wierzch placka bułką tartą. Przełożyć placka na talerz( odwracając patelnię do góry "nogami") potem z powrotem na patelnię stroną, która się jeszcze nie piekła.Smażymy 5 minut. Kroimy w trójkąty i podajemy z sosem:)
elzbieta8960
Agiatis
Napisz proszę jak Ci wyszło:)
Netka
bozena1981
Natala1210
anemon
Agiatis