Sposób przygotowania:
Placek z kremem jabłkowym.
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.Włożyć na co najmniej 1 godz.do lodówki.Wysmarować i wysypać tartą bułką tortownice.Dno wylepić ciastem i upiec kruchy krążek.Placek wyłożyć na płaski okrągły talerz wielkości tortownicy i zamknąć w obręczach tortownicy. Do rondelka dać jajka,wsypać cukier i ubijać na parze.Gdy masa jajeczna zacznie gęstnieć,odstawić z ognia i dalej ubijać aż masa będzie zimna.Osobno utrzeć masło dodając w trakcie ucierania po jednej łyżce masy jajecznej.Na końcu dodać cukier waniliowy. Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki od jarzyn.Odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do kremu.Wymieszać. Wyłożyć masę na kruchy spód i wstawić do lodówki.Masa musi stwardnieć. Galaretkę przygotować według przepisu a gdy zacznie krzepnąć wyjąć ciasto z lodówki.Posypać rodzynkami i siekanymi orzechami i zalać galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem zdjąć obręcze tortownicy.
luna
yola
Cóż ,trzeba zaryzykować i wypróbować.Polecam.
msewka
Natala1210