Sposób przygotowania:
Placek z kurczakiem, pieczarkami i serami
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, słodką czerwoną papryką. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki.
Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, ser feta kroimy na małe kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy natkę pietruszki oraz wbijamy jajka.
Ponownie mieszamy, aż całość połączy się z jajkami. Masę wylewamy na wysmarowane masłem naczynie żaroodporne.
Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 30-35 minut (z termo obiegiem).
Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, ser feta kroimy na małe kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy natkę pietruszki oraz wbijamy jajka.
Ponownie mieszamy, aż całość połączy się z jajkami. Masę wylewamy na wysmarowane masłem naczynie żaroodporne.
Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 30-35 minut (z termo obiegiem).