Sposób przygotowania:
Placek z mleczną pianką i galaretką
Z podanych składników pieczemy dwa biszkopty. 4 żółtka ucieramy ze szklanką cukru, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej i 1 szklankę zimnego naparu z kawy (bez fusów). To wszystko ubijać na małym ogniu tak aby powstał budyń. Zimny krem ucieramy z 1 kostką masła i wódka. 2 galaretki rozpuszczamy w 2 niecałych szklankach wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Krem waniliowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
SKŁADANIE PLACKA:
Biszkopt - masa kawowa - 60dag mlecznej pianki ułożyć w pasy a szczeliny zalać galaretką - masa waniliowa - biszkopt - polewa.
SKŁADANIE PLACKA:
Biszkopt - masa kawowa - 60dag mlecznej pianki ułożyć w pasy a szczeliny zalać galaretką - masa waniliowa - biszkopt - polewa.
amator-cukiernik