Sposób przygotowania:
Placek z rabarbarem 2 wg kolczyk15
1. 3 szkl.mąki krupczatki,1 kostka margaryny, 5 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy--te wszystkie składniki posiekać i dodać do nich 5 żółtek i 3 łyżki śmietany gęstej. Zagnieść.
2. 1/5 ciasta odłożyć na kruszonkę, a 4/5 ciasta wyłożyć na blachę. ( 25x35)
3. Następnie na ciasto dajemy pokrojony rabarbar. Na owoce wykładamy ubitą pianę z 5 białek,z 1 szklanki cukru i z 2 budyniami waniliowymi. Na wierzch robimy kruszonkę z tej 1/5 ciasta która wcześniej była odłożona.
4. Pieczemy w tem. 175-180 stopni. 40 minut.
2. 1/5 ciasta odłożyć na kruszonkę, a 4/5 ciasta wyłożyć na blachę. ( 25x35)
3. Następnie na ciasto dajemy pokrojony rabarbar. Na owoce wykładamy ubitą pianę z 5 białek,z 1 szklanki cukru i z 2 budyniami waniliowymi. Na wierzch robimy kruszonkę z tej 1/5 ciasta która wcześniej była odłożona.
4. Pieczemy w tem. 175-180 stopni. 40 minut.