Sposób przygotowania:
Placek z rabarbarem, truskawkami i kruszonką
Najpierw szykujemy kruszonkę - wszystkie składniki dokładnie mieszamy i rozgniatamy palcami na drobne grudki. Wstawiamy do lodówki. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na drobną kostkę. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodajemy stopniowo po jednym jajku oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Ciasto wylewamy na blaszkę 35 x 25 cm wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką ( ewentualnie wyłożoną papierem do pieczenia ). Na wierzchu układamy rabarbar i truskawki. posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 55-60 minut w temp. 180 stopni C. Najsmaczniejsze jest świeże, ciepłe i chrupiące. SMACZNEGO :)