Sposób przygotowania:
Placek ziemniaczany z groszkiem
Obrać ziemniaki i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i zeszklić cebulę . Dodać plastry ziemniaków, resztę oleju i podsmażyć na rumiano.
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem . Ziemniaki zmieszać z odsączonym groszkiem i cebulą. Włożyć do naczynia do zapiekania . Posolić i posypać pieprzem. Zmieszać jajka ze śmietanką i zalać ziemniaki . Rozgrzać piekarnik do 180 * C . Zapiekać ok. 20-30 minut aż jajka się zetną .
Podawać posypane natką pietruszki.
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem . Ziemniaki zmieszać z odsączonym groszkiem i cebulą. Włożyć do naczynia do zapiekania . Posolić i posypać pieprzem. Zmieszać jajka ze śmietanką i zalać ziemniaki . Rozgrzać piekarnik do 180 * C . Zapiekać ok. 20-30 minut aż jajka się zetną .
Podawać posypane natką pietruszki.