Sposób przygotowania:
Placek Zośka - tort
Margarynę, cukier, żółtka utrzeć na puszystą masę. Jak bedzie utarta dodaje się mąkę wymieszaną z proszkiem i amoniakiem. Na koniec dajemy ubita pianę.Ciasto dzielimy na 3 częściPierwsze ciasto pieczemy Do Drugiego dodajemy 2/3 szklanki zmielonych orzechów lub wiórki kokosowe do Trzeciego dodajemy 2 łyżki kakao 2 galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Gdy zacznie tężeć wlewamy do niej wiśnie razem z sokiem .Przekładanie Biały placek smarujemy powidłem i wylewamy tężejąca galaretkę z wiśniami. Na wiśnie dajemy placek orzechowy lub kokosowy ( na zdjęciu jest kokosowy) i znowu smarujemy powidłem i dajemy na to śnieżkę ubitą w 1/2 szklanki mleka połączoną z galaretką rozpuszczoną w niepełnej szklance wody. Na tą śnieżke kładziemy placek kakaowy.Na placek polewa