Sposób przygotowania:
Placki 3 w 1
Warzywa obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z cukini odciskamy nadmiar utworzonego soku. Przekładamy wszystkie do miski i łączymy z mąką, jakami i doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy na jednolitą mase.
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy porcje masy. Smażymy na rumiano z obu stron.
Sos:
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Jabłko łączymy z natką pietruszki, ,majonezem i smietaną oraz papryką. Doprawiamy solą , pieprzem , cukrem i skrapiamy lekko sokiem z cytryny. Mieszamy.
Sos podajemy razem z upieczonymi plackami.
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy porcje masy. Smażymy na rumiano z obu stron.
Sos:
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Jabłko łączymy z natką pietruszki, ,majonezem i smietaną oraz papryką. Doprawiamy solą , pieprzem , cukrem i skrapiamy lekko sokiem z cytryny. Mieszamy.
Sos podajemy razem z upieczonymi plackami.