halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Placki cukiniowo-bakłażanowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolejny przepis z wykorzystaniem cukinii. Bardzo lubię z tym warzywem potrawy .Placki są smaczne podane ze śmietaną.

 Placki cukiniowo-bakłażanowe

Składniki:

Placki cukiniowo-bakłażanowe

 

Sposób przygotowania:

Placki cukiniowo-bakłażanowe
Cukinię i bakłażana umyć , następnie obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć dokładnie płyn z warzyw.. Włożyć do miski, dodać posiekaną drobniutko cebulę, wbić dwa jajka, dodać mąkę. Wymieszać , doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze raz wymieszać.Rozgrzać olej na patelni , kłaść łyżką masę , formując placki .Smażyć z obu stron. Śmietanę posolić do smaku, wsypać mieloną paprykę słodką i ostrą, zmiksować. Podawać placki z śmietaną.