lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Placki grzybowo-ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Placki grzybowo-ziemniaczane

Placki grzybowo-ziemniaczane

Składniki:

Placki grzybowo-ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Placki grzybowo-ziemniaczane
Grzyby bardzo drobno posiekaj tak jak i cebulę,ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach tak jak ziemniaki które odciśnij z nadmiaru wody.Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki do których wbij jaja,wsyp mąkę oraz dodaj przyprawy do smaku.Porcje ciasta kładź na rozgrzanym dobrze oleju i smaż na złoty kolor z dwóch stron.przed podaniem odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu na papierze.