cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Placki z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

placki grzybowe

Placki z grzybów

Składniki:

Placki z grzybów

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z grzybów

Ziemniaki
umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, odcedzić trochę
soku. Grzyby oczyścić, umyć, obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie,
odcedzić, przestudzić, drobno posiekać, dodać do ziemniaków. Do masy wbić
jajko, jeśli ciasto jest za rzadkie można dodać kilka łyżek mąki.  Doprawić do smaku solą i czarnym mielonym
pieprzem. Na patelni rozgrzać olej roślinny. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz
okrągłe placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.