izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Placki z gulaszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Placki ziemniaczane z gulaszem nadają się na sycący zimowy obiad lub kolację.

Placki z gulaszem

Składniki:

Placki z gulaszem

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z gulaszem
Placki: Ziemniaki obierz, umyj. Cebulę również obierz. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce (możesz użyć blendera). Do starych ziemniaków dodaj mąkę, jajko. Posól do smaku i wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż cztery duże placki. Gulasz: Karkówkę, oczyszczone papryki oraz obraną cebulę grubo pokrój w kostkę. Mięso oprósz mąką, zrumień na dwóch łyżkach oleju. Dodaj warzywa. Duś 40 min. Pod koniec dołóż przecier pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz podawaj na plackach.