ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Placki z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny przepis na szybką kolację lub na wegetariański obiad.

Placki z kalafiora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Placki z kalafiora
Kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu aż będzie bardzo miękki. Wyjmujemy go z wody i studzimy. Rozdrabniamy widelcem. Dodajemy rozmoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz oraz bułkę tartą (ilość bułki dostosowujemy do konsystencji masy). Wyrabiamy gładką masę. Lepimy niewielkie kotleciki które smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Polecam.
Placki z kalafiora
Kalafior jest bardzo zdrowy i bogaty w składniki odżywcze.
Placki z kalafiora
Z podanych składników wyrabiamy gładką masę.
Placki z kalafiora
Do smażenia najlepiej użyć oleju roślinnego lub oliwy z oliwek.
Placki z kalafiora
Rumiane kotleciki świetnie smakują z surówką.