lus_i

lus_i

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Placki z kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa

Placki z kiełbasy

Składniki:

Placki z kiełbasy

 

  • 300 gram kiełbasa,
  • 300 gram ryż,
  • 200 gram jogurt naturalny,
  • 400 gram fasola Jaś,
  • 1 łyżeczka papryka słodka,
  • 1/4 pączka natka piertuszki,
  • 2 łyżeczki ocet winny,
  • 2 łyżeczki musztarda,
  • 5 łyżek oliwa z oliwek,
  • 1 pączek szczypiorek,
  • 2 łyżki masło,
  • 5 łyżek keczup,
  • Przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Placki z kiełbasy
Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa, pietruszkę opłukać, posiekać, po czym oba składniki wymieszać z ugotowanym ryżem oraz słodką papryką w proszku. Z masy uformować placuszki. Usmażyć na maśle na kolor złoty. Jogurt połączyć z keczupem i doprawić.
Fasolę z puszki odcedzić, przepłukać i wymieszać z octem winnym, musztardą, oliwą i szczypiorkiem. Doprawić do smaku.
Podawać z sosem jogurtowym i fasolą.