Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Placki z mięsa mielonego i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Placki przygotowane z mielonej wieprzowiny z dodatkiem poszatkowanej kapusty pekińskiej, jajek i mąki.

Placki z mięsa mielonego i kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki z mięsa mielonego i kapusty

 

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 cebuli
  • 10 dkg kapusty pekińskiej
  • 3 jajka
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 3 czubate łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki z mięsa mielonego i kapusty
Mięso przełożyć do miski. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowaną kapustę, jajka, pieprz, przyprawę w płynie i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Na patelnię kłaść porcje mięsnej masy, mocno rozpłaszczyć (na grubość ok. 1 cm). Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnym sosem.
Placki z mięsa mielonego i kapusty
Mięso z dodatkiem kapusty cebuli jajek mąki i przypraw.
Placki z mięsa mielonego i kapusty
Wszystkie składniki na placki dokładnie wymieszane.
Placki z mięsa mielonego i kapusty
Porcje mięsnej masy smażone na rozgrzanym oleju.