mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Placki z mięsem pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki do przygotowania z pozostałego nam mięsa pieczeniowego

Placki z mięsem pieczeniowym

Składniki:

Placki z mięsem pieczeniowym

 

  • 300g dowolnego mięsa pieczeniowego
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • mleko wg potrzeby
  • 50g masła
  • 1 cebula
  • 2 kromki ciemnego chleba
  • 4 krople sosu tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Placki z mięsem pieczeniowym
Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. Kromki chleba i mięso pokroić w kostkę. Z jajek i mąki przygotować ciasto naleśnikowe, dodając tyle mleka aby ciasto delikatnie odrywało się od łyżki. Doprawić tabasco i solą. Ciasto wymieszać z mięsem. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić chleb, podsmażyć, wlać ciasto, podzielić na mniejsze placki i smażyć na średnim ogniu aż ciasto się zarumieni. Doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące.