peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 224]

Placki z twarogiem i jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Miały być naleśniki nadziane farszem z twarogu i jabłek, wyszły placki. Ale wcale nie żałuję bo placki są super smaczne i znikają momentalnie. Szybko zrobione, szybko zjedzone!

Placki z twarogiem i jabłkami

Składniki:

Placki z twarogiem i jabłkami

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placki z twarogiem i jabłkami
Biały ser rozgniatamy widelcem. Jabłka myjemy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach - mieszamy z białym serem, sokiem z cytryny i cynamonem.

Jaja miksujemy z mlekiem, cukrem wanilinowym i szczypta soli. Dodajemy masę serowo -jabłkową i mieszamy przy pomocy łyżki.

Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste dodajemy stopniowo wodę.

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podajemy same, posypane cukrem pudrem lub z ulubionym syropem.