Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane
Ziemniaki, Cebul, Czosnek obrać i zetrzeć, wymieszać...
W miseczce roztrzepać widelcem jajko dodać do masy,
dodajemy mąkę... można dodać trochę więcej jeśli masa jest wodnista. Mieszamy, dodajemy łyżkę śmietany najlepiej gęstej (ponoć najlepsza jest 18% w małych kartonikach ale nie sprawdzałam bo nie mogłam znaleźć w sklepach)
Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy z obu stron na złoty kolor, podajemy z ulubionym dodatkiem ;)
Smacznego!
W miseczce roztrzepać widelcem jajko dodać do masy,
dodajemy mąkę... można dodać trochę więcej jeśli masa jest wodnista. Mieszamy, dodajemy łyżkę śmietany najlepiej gęstej (ponoć najlepsza jest 18% w małych kartonikach ale nie sprawdzałam bo nie mogłam znaleźć w sklepach)
Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy z obu stron na złoty kolor, podajemy z ulubionym dodatkiem ;)
Smacznego!