Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane
Drożdże oraz łyżkę mąki rozprowadzić mlekiem i odstawić w ciepłe miejsce. W tym czasie obrać ziemniaki, zetrzeć na tarce i lekko odcisnąć. Dodać do nich wyrośnięty rozczyn drożdżowy, resztę mąki, wbić jajo, wlać roztopione masło, posolić, dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia (na 30 mm) w ciepłe miejsce. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć rumiane cieniutkie placuszki. Ułożone na talerzach gorące placki polać śmietaną i posypać cukrem. 100g - 185 kcal
Gość
karolcia220
darek112
Gość
Gość
ptychu
Gość
Gość
IwaG2
amandka234
alka6543
teresa.rembiesa
siwa12345
wio
wio
emerytka
pozdrawiam.
BEEA123
madlena
hoffija44
bogda46