Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane 2
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce lub przez maszynkę. Utarte ziemniaczki przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy mąke tortowa i ziemniaczaną i jajka wszystko razem mieszamy, ciasto ziemniaczane powinno być średnio gęste ale nie za gęste. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe placuszki, ja nakładam łyżką. Placuszki smażymy na średnim ogniu z dwóch stron do zarumienienia, po upieczeniu wykładamy na ręczniczek papierowy. Schab kroimy w paski doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, przyprawione mięsko smażymy na oliwie, dodając w całości papryczkę chili. Do usmażonego mięska dodajemy rozrobione sosy wg przepisu na opakowaniu. Smażymy na małym ogniu często mieszając. Usmażone placuszki polewamy sosikiem. Smacznego :)