Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Placki ziemniaczane wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tradycyjne placki ziemniaczane.

Placki ziemniaczane wg Triss Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki ziemniaczane wg Triss

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane wg Triss
Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, dodać do nich mąkę pszenną, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć niewielkie placki na złoto, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać np. z cukrem/ śmietaną lub solo.
Placki ziemniaczane wg Triss
Tarte ziemniaki, cebulę i czosnek wymieszać i doprawić do smaku.
Placki ziemniaczane wg Triss
Na dobrze rozgrzanej patelni smażyć na złoto placki.