Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z boczkiem
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Dodać jajka, mąkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić i na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę.
Lekko go przestudzić, dodać do masy ziemniaczanej bez wytopionego tłuszczu i wymieszać.
Kłaść na rozgrzany olej na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Dodać jajka, mąkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić i na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę.
Lekko go przestudzić, dodać do masy ziemniaczanej bez wytopionego tłuszczu i wymieszać.
Kłaść na rozgrzany olej na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Jojo
łakomczuszka
góralka
caroline1983
Natala1210
luna
msewka
Sarenka