Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Placki ziemniaczane z chrzanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Placki ziemniaczane podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym lub szarym.

Placki ziemniaczane z chrzanem

Składniki:

Placki ziemniaczane z chrzanem

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z chrzanem
Ziemniaki obrać i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Następnie wbić całe jajka, wsypać mąkę, dodać utarty chrzan, śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść małe porcje masy ziemniaczanej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe zaraz po usmażeniu.