Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z ciecierzycąETAP 1
Ziemniaki wraz z cebulą ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Tak przygotowane umieszczamy na gęstym sitku, by pozbyć się nadmiaru płynu.
ETAP 2
Odsączone ziemniaki przekładamy do miski. Dodajemy do nich pokrojone w paseczki pomidory, ciecierzycę, natkę pietruszki, mąkę z ciecierzycy oraz jajko. Całość mieszamy, doprawiając do smaku.
ETAP 3
Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Całość ponownie, delikatnie mieszamy.
ETAP 4
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje ciasta, formując zgrabne placuszki.
ETAP 5
Uformowane smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
robaczek