kamil0993

kamil0993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 39]

Placki ziemniaczane z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Są proste, tanie, szybko się je robi i wspaniale smakują

Placki ziemniaczane z grzybami

Składniki:

Placki ziemniaczane z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z grzybami
1. Ziemniaki szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy w mundurkach. Odcedzamy, studzimy, obieramy i przepuszczamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem. 2. Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na oleju. grzyby moczymy godzinę, siekamy, mieszamy z cebulą. 3. Dodajemy do ugniecionych ziemniaków, wbijamy jajko, solimy, pieprzymy do smaku. Wyrabiamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron aż się zarumienią.