Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z gulaszem.
Ziemniaki zetrzeć na tarce wraz z cebulą. Dodać wyciśnięte główki czosnku.
Zasypać mąką i wymieszać. N a rozgrzanym oleju smażyć po 2 placki lub 1 duży. Są bardzo smaczne takie duże i bardzo syte.
Na oddzielnej patelni lekko "ugotować" mięso tak żeby było miękkie id dodać sos zrobiony z wodą. Wszystko wymieszać i odstawić na bok. Jeśli placki są już usmażone dać na wierzch gulasz przykryć lub jeść odkryte. Jeśli są przykryte świetnie smakują ze śmietaną na wierzchu.
Zasypać mąką i wymieszać. N a rozgrzanym oleju smażyć po 2 placki lub 1 duży. Są bardzo smaczne takie duże i bardzo syte.
Na oddzielnej patelni lekko "ugotować" mięso tak żeby było miękkie id dodać sos zrobiony z wodą. Wszystko wymieszać i odstawić na bok. Jeśli placki są już usmażone dać na wierzch gulasz przykryć lub jeść odkryte. Jeśli są przykryte świetnie smakują ze śmietaną na wierzchu.