Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z gulaszem
PLACKI: ziemniaki obieramy, ucieramy na tarce na małych oczkach, dodajemy wyciśnięty czosnek, jajka, mąkę, posiekaną drobno pietruszkę, przyprawiamy solą pieprzem, przyprawą do ziemniaków, mieszamy. Smażymy na porcję 2 duże placki ziemniaczane.
GULASZ: mięso kroimy w kostkę, cebulę i seler naciowy w drobną kosteczkę, wrzucamy na patelnię, posypujemy przyprawami, polewamy sosem sojowym, mieszamy, odkładamy na 15min. Smażymy mięsko na oleju, jak zacznie się przypiekać, zalewamy wodą (ok 5 szklanek) gotujemy. Dodajemy 2 kostki mięsne. Jak mięsko będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę i w paski paprykę, gotujemy ok 5-10 minut. Zagęszczamy sos mąką.
Na talerzu układamy 1 duży placek , polewamy gulaszem, przykrywamy drugim plackiem, na górę dodajemy minimalnie gulaszu, posypujemy startym serem i zieleniną.
GULASZ: mięso kroimy w kostkę, cebulę i seler naciowy w drobną kosteczkę, wrzucamy na patelnię, posypujemy przyprawami, polewamy sosem sojowym, mieszamy, odkładamy na 15min. Smażymy mięsko na oleju, jak zacznie się przypiekać, zalewamy wodą (ok 5 szklanek) gotujemy. Dodajemy 2 kostki mięsne. Jak mięsko będzie miękkie, dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę i w paski paprykę, gotujemy ok 5-10 minut. Zagęszczamy sos mąką.
Na talerzu układamy 1 duży placek , polewamy gulaszem, przykrywamy drugim plackiem, na górę dodajemy minimalnie gulaszu, posypujemy startym serem i zieleniną.