Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z kaszą i jarmużemETAP 1:

Jarmuż blanszować w osolonej wodzie, osączyć, usunąć grube łodygi, posiekać. Ugotowane ziemniaki dokładnie ubić tłuczkiem lub przecisnąć przez praskę. Połączyć z ugotowaną kaszą, dodać drobno pokrojoną cebulę i jarmuż, ostudzić.
ETAP 2:

Kapustę drobno posiekać, zalać wrzącą wodą i gotować przez kilka minut, osączyć. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Kapustę i marchew wsypać do kaszy.
ETAP 3:

Jajko roztrzepać, połączyć z warzywami, dodać mąkę i zmiażdżony czosnek.
ETAP 4:

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 5:

Z masy formować okrągłe placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony.
ETAP 6:

Rumiane placuszki osączyć na papierowym ręczniku.