Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane Eli z kaszą i chorizo
Kaszę gotować w dwóch szklankach wrzącej,osolonej wody przez 20 minut i ostudzić. Czosnek i cebule obrać z łupinek. Obrane cebule i czosnek zblendować na miazgę w malakserze. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Chorizo pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać,umyć i zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Z masy ziemniaczanej odcisnąć wodę. Wodę z ziemniaków odstawić,żaby skrobia się odstała. Zlać wodę z nad skrobi. Do ziemniaków dodać skrobię,kaszę,chorizo,cebulę z czosnkiem,ser,jajka i majeranek. Masę doprawić solą,pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej,kłaść łyżką ciasto formując placki i piec na złoto z obu stron. Podawać zaraz po usmażeniu. Smacznego!