Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Placki ziemniaczane z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Placki ziemniaczane to jedna z najbardziej tradycyjnych polskich potraw.

Placki ziemniaczane z parówkami

Składniki:

Placki ziemniaczane z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z parówkami
Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar wody. Następnie dodać jajko, pokrojone w kosteczkę parówki, posiekany szczypior, zmiażdżony czosnek, obie mąki, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta ziemniaczanego na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.