wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Placki ziemniaczane z serem i koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Idealne do potrawy mięsnej, z białym winem

Placki ziemniaczane z serem i koperkiem

Składniki:

Placki ziemniaczane z serem i koperkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z serem i koperkiem
Ziemniaki obieramy, osuszamy, ucieramy na tarce o dużych otworach. Do miski dokładamy utarty drobno ser, posiekany koperek (pietruszkę , rukolę), jajka i mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem Na patelni na rozgrzanym maśle układamy okrągłe placuszki, smażymy aż się zarumienią, wykładamy na ręcznik papierowy aby osuszyć z nadmiaru tłuszczu. Układamy na talerzu sałatę, następnie placki i.... smacznego!