Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym
Ziemniaki i cebulę obieramy, a następnie jedno i drugie ścieramy na tarce o małych oczkach. Odczekujemy aż sok z kartofli zbierze się a wierzchu i odlewamy większość. Dodajemy jajka, mąkę, przeciśnięty czosnek i przyprawy- mieszamy. Placki smażymy na dobrze nagrzanym oleju . W małym garnku gotujemy grzyby (ja użyłam podgrzybków), następnie dodajemy śmietanę , ewentualnie możemy zagęścić szczyptą mąki.Doprawiamy solą i pieprzem. Placki układamy na talerzu, polewamy sosem, smacznego ! :)
![Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placki ziemniaczane z sosem grzybowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-sosem-grzybowym-196781.jpg)
![Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placki ziemniaczane z sosem grzybowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-sosem-grzybowym-196782.jpg)
![Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placki ziemniaczane z sosem grzybowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-sosem-grzybowym-196783.jpg)
![Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placki ziemniaczane z sosem grzybowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-ziemniaczane-z-sosem-grzybowym-196784.jpg)