Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

tradycyjne placki z dodatkiem grzybów

Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
1 cebulę kroimy i podsmażamy na złoty kolor. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, a nastepnie podsmażamy na cebuli. Kiedy będą gotowe wlewamy trochę wody i mieszamy ze Smetaną. Następnie podgrzewając mieszamy.
Ziemnaki obieramy i sceiramy. 1 cebule drobno kroimy. Ziemniaki mieszamy z cebulą, mąką, jajkiem i odrobiną wody. Smażymy na złoty kolor, a po zdjęciu z patelni polewamy sosem pieczarkowym.
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
do placków dodajmey cebulę aby urozmaicic smak
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
do sosu dodajemy smietane, aby go zagescic