Sposób przygotowania:
Kolorowe placuszki z kurczaka
Mięso umyć,osuszyć i pokroić w małą kostkę,przełożyć do miski. Wszystkie przyprawy wrzucić do mięsa i dokładnie połączyć je z kurczakiem. Wszystkie warzywa umyć lub oczyścić (pieczarki) i osuszyć. Cebulkę drobno posiekać i połączyć z mięsem. Pieczarki (razem z nóżkami) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cukinię (razem z skórką) oraz rzodkiewki także zetrzeć na dużych oczkach. Przełożyć wszystkie warzywa do mięsa. Wymieszać. Do osobnej miski zetrzeć ser na drobnych oczkach i dodać 3 jajka oraz majonez i mąkę. Dokładnie wymieszać. Porcjami przekładać ciasto do mięsa i mieszać aby dobrze połączyło się z mięsem. Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść mięsne ciasto. Smażyć z obu stron na złoto. Odsączyć na papierowym ręczniku przed podaniem (równie dobrze smakują na zimno do pieczywa). Smacznego!