Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczano-warzywne :
Podsmażyć na 2 łyżkach oleju na rumiano cebulkę .Dodać do niej pieczarki i smażyć aż się zarumienią .Wymieszać ziemniaki, marchew, cebulę , pieczarki , groszek , sól, pieprz i majeranek. Zostawić na 15 minut. Odcisnąć sok .Dodać jajko . Wymieszać .
Na patelni rozgrzać olej ( tak jak na placki ziemniaczane ) .Nakładać łyżką porcje masy na gorący tłuszcz .Uformować ( rozklepując łyżką ) – okrągłe placuszki .Smażyć na rumiano.
Na patelni rozgrzać olej ( tak jak na placki ziemniaczane ) .Nakładać łyżką porcje masy na gorący tłuszcz .Uformować ( rozklepując łyżką ) – okrągłe placuszki .Smażyć na rumiano.